The Copenhagen Competition – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Den gode uddannelse > De gode historier > The Copenhagen Competi...

The Copenhagen Competition

På Jura er der mange og lange traditioner, og reglen har i mange år været, at man lærer bedst, når man sidder stille og lytter. Det er imidlertid ikke længere tilfældet. En ny læringsstrategi, som skal sikre de studerendes aktive deltagelse, har taget over. At praksis fylder og vægtes mere, ses tydeligt i det internationale forhandlingsspil, The Copenhagen Competition. For fakultetets dekan, Henrik Dam, er der ingen tvivl: "Det er noget af den bedste læring, de studerende overhovedet kan få på vores studie for øjeblikket."

Idéen til spillet opstod, da daværende prorektor, Lykke Friis, mente, at man burde sætte universitetets studerende til at diskutere klimaforandringerne forud for COP15. Projektet blev videreført af blandt andre lektor Laura Nielsen på Det Juridiske Fakultet og udmøntede sig endeligt i The Copenhagen Competition.

Træning i virkeligheden

På jurastudier rundt omkring i verden er såkaldte processpil ofte anvendt. Her gennemspiller de studerende fiktive retssager for at træne argumentation og juridiske teknikker. Men jurister har også stor betydning internationalt som forhandlere i multilaterale forhandlinger, og det er denne anden funktion, der trænes i The Copenhagen Competition. Forhandlingsspillet står derfor på verdensplan som noget nyskabende og unikt.

Universiteter fra hele verden inviteres til at være med, når konkurrencen en gang årligt løber af stablen. I år ansøgte 15 universiteter skriftligt om deltagelse; otte gik videre til de mundtlige runder i København, der forløb over tre dage midt i oktober med emnet Adgang til lægemidler som omdrejningspunkt. Verdens bedste, mest veletablerede law schools som Yale og Berkeley sendte repræsentanter til Danmark for at deltage i forhandlingsspillet, der desuden talte ansøgere fra Australien, Frankrig, Skandinavien, Sydamerika, Østen, Afrika og De Forenede Arabiske Emirater.

Deltagere fra hele verden

Internationalt prominente forhandlere som blandt andre direktør i World Trade Organization, Antony Taubman, er dommere i spillet. Flere danske sponsorer står bag og gør det muligt for universitetet at finansiere begivenheden. Det er Københavns Universitet, der inviterer de deltagende hold, og alle udgifter betales af værten. På denne måde sikrer man, at også udviklingslandene får mulighed for at være med.

The Copenhagen Competition er med sit virkelighedstro setup med til at træne juridiske kompetencer og styrker samtidig tværfaglighed og internationalisering på universitetet. Som Henrik Dam udtrykker det om fakultetets interesse i projektet: "Vi får en masse gode venner rundt omkring i verden. Vi bliver mere kendte i den internationale verden, og det kan vi selvfølgelig bruge senere hen i form af udveksling af studerende og forskere og fælles forskningsprojekter."