Science Dating – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Den gode uddannelse > De gode historier > Science Dating

Science Dating

På SCIENCE tager man utraditionelle metoder i brug, når kontakt til erhvervslivet skal etableres og videreudvikles. Generelt inviteres studerende rundt omkring på fakultetet til match-making med virksomheder og andre aftagere, og på uddannelsen Nanoscience går man hele vejen: Én gang om året afholdes den efterhånden fast etablerede begivenhed, Science Dating.

Her kan studerende og inviterede virksomheder mødes under afslappede forhold. Før selve "datingen" rigtig går i gang, præsenterer de forskellige virksomheder sig selv ved korte oplæg, der efterfølges af en uformel snak med de studerende i små grupper. Konceptet er direkte overtaget fra speed dating; efter 15 minutters samtale ringes der på klokken, og de studerende rykker videre til næste bord og den næste virksomhedsrepræsentant.

Omsværmede studerende

Afgørende er, at både studerende og virksomheder får lejlighed til at se hinanden an, etablere kontakter og ikke mindst diskutere faget og fremtidsudsigterne. Desuden debatteres muligheder for projektpladser og andre former for samarbejde. Virksomheden kan ved mødet opstille udfordringer og problemstillinger, de søger svar på, og som de studerende efterfølgende kan anvende som grundlag for bachelor-, speciale- eller ph.d.-projekter. Projektet vil altså være et led i den studerendes uddannelse, og derfor inddrages centrets forskere som vejledere. Dermed sammenknyttes både erhvervslivet, de studerende og den aktive forskning, der således bliver uddannelsesbaseret på en helt anden måde end til daglig. Det er et samspil mellem erhvervsliv og universitet, som studerende har stor gavn af.

Nanoscience er med sine ca. 220 studerende i alt en forholdsvis lille uddannelse - alligevel er interessen fra erhvervslivet stor. Gennem den årlige science dating får førende skandinaviske virksomheder mulighed for at eksponere og promovere sig selv over for de eftertragtede studerende, som samtidig får inspiration og nye idéer.