Innovationscamp – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Den gode uddannelse > Idéudvikling > Innovationscamp

Innovationscamp

Åbenmundet kritik og forslag til forbedringer var i højsædet, da KU's uddannelseseksperter, nemlig de studerende, mødtes til debat.

I november inviterede Københavns Universitet (KU) alle studerende til at være med på en intensiv idéudviklingsdag i Den grå hal på Christiania.

På den såkaldte innovationscamp samledes på tværs af faggrænser de bedste idéer til at udvikle uddannelserne på Københavns Universitet fra nogle af dem, som ved mest om emnet: de studerende!

Dagens tema var en række udfordringer, som 100 repræsentanter fra KU's aftagerpaneler har stillet op, og som på campen blev bearbejdet af de studerende under indflydelse af inspirationsoplæg fra DI-direktør Lars Goldschmidt, filosofiprofessor Vincent Hendricks og stand-upkomiker Sebastian Dorset.

Forbedringsforslag

De studerende arbejdede med forskellige løsningsforslag, konkrete idéer og håndfaste koncepter for uddannelsesudvikling på Københavns Universitet. Dagens resultater kan findes i boksen til højre.

På innovationscampen fandt de studerende eksempelvis frem til disse idéer:

  • Eliteundervisere som dynamo for udvikling af undervisning - med særlig god løn!
  • Forsknings- og/eller erhvervsprojekter som valgfag
  • Rotationsordning, hvor man tager et kursus eller en større del af sin uddannelse på tre eller flere universiteter sammen med internationale studerende
  • Demokratidage som skal sikre, at alle studerende har forstået, hvordan man kan få indflydelse
  • Kandidatstuderende som mentorer
  • Åbne, studenterdrevne køkkener med sund mad og tværfaglige møder mellem studerende og undervisere.